zondag 5 juli 2015

Zondag 5 juli: Antwerpen - Hoei



Etappe 3:Antwerpen Hoei, 159 km, heuvels, 1800 HM

Na het versturen van mijn blog van gisteren duurde het nog uren voor we in het hotel waren, nadat de bus met aanhanger vast was komen te zitten in het zand. Moest uiteindelijk met een sleepbedrijf los getrokken worden. Op kosten van de organisatoren heerlijk kibbeling gegeten om de tijd te doden. Hulde.

Hoewel de pikorde gisteren al bepaald was bleef een groot deel van de groep tot de lunchpauze na 105 km bij elkaar. Hoewel geen wedstrijd werd er wel gekoerst. De sterkste mannen (overigens vrijwel allemaal Belgen) probeerden daarbij heuvel op keer op keer los te komen, toch bleef een grote groep bij elkaar waarbij in het derde uur een gemiddelde van 34,5 werd gehaald. Daardoor veel te vroeg bij de lunch. Lichte paniek bij de organisatie die de lunch nog moest vervaardigen. Vandaag opnieuw twee heerlijke salades naast allerlei andere lekkernijen met hoogcalorisch gehalte. Heerlijk om zo verwend te worden. Voelt zo ook echt als vakantie.

Daarna echt de Ardennen in met een viertal Cotes en als scherprechter de muur van Huy, een gemeen steil ding met maximaal stijgingspercentage van 19 procent. Daardoor viel de groep uiteen in vele groepjes waardoor het tijdsverschil tussen de voorhoede en de laatst binnen gekomene nu al twee uur bedroeg. Lang wachten dus voordat we de bus in konden op weg naar ons hotel nabij Seraing, anderhalf uur verderop. Morgen ongetwijfeld vuurwerk bij de profs in de laatste 60 km. Al met al pittige etappe, die meer van ons vroeg dan de bedoeling was.

1 opmerking:

  1. Het is even wennen om te lezen wat erop een betreffende dag met jou dag is gebeurd terwijl wij op het nieuws zien hoe slecht het weer van Utrecht naar Neeltje Jans was. De dag verliep voor jou goed maar de NL_profs hebben ironisch genoeg de boot op vaderlandse bodem reeds gemist muv Tom Dumoulin.

    BeantwoordenVerwijderen