donderdag 16 juli 2015

Donderdag 16 juli: Hitte


Etappe 13: Muret-Rodez, 200 km, heuvels, 1500 HM

Na de zware etappe van gisteren vandaag een rit in de bakoven van Frankrijk. Op zichzelf goed te doen ware het niet dat de weersomstandigheden roet in het eten gooiden. Het was vandaag op het heetst van de dag in de schaduw 42 graden. Onder deze omstandigheden adviseert het KNMI uit de zon te blijven, geen lichamelijke inspanningen te verrichten en veel te drinken. In de Tour is alleen dat laatste mogelijk. Hoewel het peloton vertrok met het idee er opnieuw een wandeletappe van te maken, lukte dat met de snelheid wel, maar niet met het bijbehorende gevoel. 


Koelen in de vrieskist van een supermarkt
De hitte werkte verlammend en zoog in ieder geval bij mij alle energie weg. Gelukkig konden we ons tussendoor op het heetst van de dag even verkoelen in de vrieskisten van een locale supermarkt. Heerlijk, maar effect helaas van korte duur. Het resulteerde er toch in dat ik in het tweede deel op ieder klimmetje gelost werd uit het peloton en uiteindelijk met een klein groepje als een van de laatsten arriveerde. In plaats van enigszins herstellen dus weer een jasje uitgedaan. Dan is rust pakken heel belangrijk in een goede hotelkamer, maar helaas heeft de onze geen airco.

Zoals al aangekondigd maakte Lance Armstrong vandaag zijn opwachting in de Tour de dag ervoor bij de Engelsen die zo geld proberen in te zamelen voor "cure leucaemia". Dat resulteerde direct in een waar mediacircus en duizenden belangstellenden langs de kant van de weg.

De dag van vandaag betekende ook het vertrek uit onze Tour van Sjonnie "Pirelli" bijgenaamd en Arjen. Beiden finisher in de Tour van 2012. De een door motivatie problemen, de ander leeg en op. Ook Jac heeft vandaag de TGV terug genomen, het was genoeg geweest en zijn vrouw zal vast een gat in de lucht gesprongen hebben.

Was vandaag ik ook laat binnen, dus weinig tijd om u bij te praten. Hopelijk morgen meer puf en tijd. Hoop verder dat het weer om gaat slaan, want op deze manier valt het voor een goedwillende liefhebber niet vol te houden.

5 opmerkingen:

  1. hoi George,

    We hopen dat je het vol kan houden en de tocht der tochten kunt afmaken. Heel veel succes,

    hans en thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi George,

    Super leuk je blog te lezen! Vergeet niet ook nog een beetje van de prachtige omgeving te genieten!

    Heel veel succes nog, groeten Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi George,
    Van al die complimenten groei je een kilo per dag!! Dus kijk uit!
    Dat moet je allemaal meezeulen die berg op.
    Nu dan nog een kilo erbij; zet hem op, je bent al over de helft, het einde is al in zicht, helemaal super, dikke knuffel Ted

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw! En dan ook nog de puf om elke dag een blog te schrijven! Mooi om dit alles te kunnen doen en iedereen een stukje mee te laten genieten, dank daarvoor.
    Zet 'm op! Annekoos

    BeantwoordenVerwijderen
  5. George, kom op, je laat je tocht niet 'diepvries-kisten!'

    BeantwoordenVerwijderen