zondag 28 juni 2015

Maandag 29 juni: Even de hotels langsrijden voor een laatste check...

Het hotel in Arras na de langste etappe
Bij het organiseren van een evenement als de TdF voor onze groep komt heel wat kijken. Om ervoor te zorgen dat wij kunnen doen waarvoor we getraind hebben, gaan er 10 begeleiders mee. Pascal en Wilfred zijn daarbij de trekkers. Toen het parcours eenmaal bekend was in november 2014, is Wilfred direct hotels gaan zoeken en boeken. Dat bleek niet mee te vallen, want wie wil er zo'n stelletje uitgehongerde wolven over de vloer hebben die je hotel in no time verbouwen tot een Napolitaanse achterbuurt.

Daarnaast bleek de ASO, de organiserende instantie van de TdF, vaak al de nodige hotel capaciteit te hebben geboekt. Het grootste probleem deed zich daarbij voor in Digne les Bains, waar letterlijk alle capaciteit gereserveerd was. Hierdoor moeten we nu twee uur met de bus om na de etappe bij ons hotel te komen en de volgende dag opnieuw. Als ik het goed begrepen heb, moeten we dan in de ochtend rond zes uur de bus in en volgt het ontbijt in de bus.

Om niets aan het toeval over te laten heeft Wilfred begin mei het hele parcours nagereden om te checken of de geboekte accommodaties wel aan de verwachting voldeden en waar konden maken wat beloofd was. Een heidense klus die er in ieder geval voor gezorgd heeft dat wij in goede hotels verblijven. Na een inspannende dag gaat er immers niets boven een voedzame maaltijd en een goed bed. 

De hele Tour is er natuurlijk een touringcar met grote aanhanger voor de fietsen beschikbaar die het transport van de finish naar het hotel en de volgende dag naar de start verzorgt. Bovendien is de bus er ook altijd op het 105 km punt waar de lunch zal plaatsvinden. Helaas hebben we hem ook nodig voor twee grote verplaatsingen, die de profs met het vliegtuig maken. De eerste keer na de ploegentijdrit naar Plumelec in Bretagne, wanneer we naar het bedevaarsoord Lourdes aan de voet van de Pyreneeën rijden. Daar verblijven we een aantal nachten in een hotel, om vandaar de Pyreneeën etappes te rijden. De tweede keer na de een na laatste etappe die eindigt op Alpe d'Huez, waarna het feest de volgende dag verder gaat in Sevres vlak bij Parijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten